Bolečine v sklepih – Ortomax – glukozamin /90 kapsul/

21,90 

  • bolečine v sklepih
  • osteoartritis
  • revmatoidni artritis
  • prehransko dopolnilo

Sladkorna bolezen – diabetes. Kako pomaga izdelek?

Bolečine v sklepih pri sladkornih bolnikih – diabetikih.

Uporaba glukozamina Ortomax pri sladkornih bolnikih – diabetikih.
Glukozamin je priporočljiv za jemanje ob osteoartritisu in revmatoidnem artritisu predvsem pri starejših posameznikih, pri mlajših pa v veliki večini v namen preprečevanja obrabe hrustanca zaradi športnih ali drugih obremenjujočih aktivnostih za sklepe.

Glukozamin deluje tako, da omili propadanje hrustanca oziroma molekul v njem, ki sestavljajo ogrodje vezivnega tkiva. Nekatere študije ugotavljajo celo, da glukozamin ne zgolj preprečuje propad hrustanca, temveč spodbuja njegov razvoj oziroma njegovih sestavnih delov.

Ortomax kapsule vsebujejo optimalno kombinacijo štirih snovi:

  • Glukozamin sulfat – Glukozamin je aminosladkor, ki se nahaja v skoraj vseh telesnih tkivih, največ pa ga je v vezivnem tkivu in hrustancu.
  • Hondroitin sulfat – Hondroitin je glikozaminoglikan in ena glavnih sestavin sinovialne sklepne ovojnice.
  • MSM  – MSM (Methylsulfonylmethane) je oblika naravnega organskega žvepla in pomemben element v človekovem telesu, saj je tudi gradnik beljakovin. Sodeluje tudi v tkivih kakršna so rdeče krvničke, mišice, koža in lasje. 
  • Vitamin C – ima vlogo pri delovanju imunskega sistema in nastajanju kolagena za normalno delovanje kosti, hrustanca, dlesni, kože, zob.

Uporaba:

Priporočen dnevni odmerek: Odrasli: 2-3 kapsula na dan. Otroci, stari od 3-12 let: 1-2 kapsuli na dan.

Sestavine: glukozamin sulfat, hondroitin sulfat, MSM, L-askorbinska kislina (vitamin C). Ovojnica kapsule: želatina, glicerin.

Vsebina: 90 kapsul

Neto količina: 85,5 g

Opozorilo: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Ni priporočljivo za otroke starih do 3 leta. Hranite pri temperaturi od 5-25°C. Proizvod varujte pred direktno sončno svetlobo. 

Sladkorna bolezen, Diabetes, Povišana vrednost krvnega sladkorja – glukoze. Osteoartritis. Revmatoidni artritis.