Utrujenost, pomanjkanje kisika v krvi – Oksimeter

15,90 

 • hitra meritev nasičenosti kisika v krvi
 • ugotavljanje vzroka našega počutja
 • meritev srčnega utripa
 • varnost in svoboda potovanj
 • enostavna in hitra uporaba

Bonus: Priložena torbica za zaščito.

Sladkorna bolezen – diabetes. Kako pomaga izdelek?

Ste ves dan utrujeni?

Vzrok temu je pogosto pomanjkanje kisika (O2) v krvi.

Pri sladkornih bolnikih-diabetikih so lahko prizadeta živčna vlakna, ki prevajajo dražljaje. Do okvare pride predvsem zaradi slabe oskrbe živčevja s kisikom. Zaradi sladkorne bolezni poškodovane drobne žile ne morejo več prenašati do živcev dovolj kisika, ki ga potrebujejo za svoje pravilno delovanje. Posledično se pojavi utrujenost in slaba koncentracija. Možgani in srce so še posebej občutljivi na pomanjkanje kisika. Bolnik lahko doživi srčno ali možgansko kap. Če takšno stanje traja dolgo se na okončinah (predvsem nogah) pojavijo razjede, kar pogosto vodi do amputacije prstov ali celotne noge. Zato moramo sladkorni bolniki poskrbeti tudi za:

 • pogosto kontrolo nasičenosti krvi s kisikom

Zdravi ljudje imajo nasičenost krvi s kisikom preko 89%, najpogosteje pa med 95% in 100%. Bolnikom s sladkorno boleznijo pade vrednost na 80 % ali manj, kar zahteva dodatno ukrepanje.

Kako merimo nasičenost krvi s kisikom?

Meritve nasičenosti krvi s kisikom izvajamo s pulznim oksimetrom. Dovolj je, da da pacient vstavi prst v fotoelektrični senzor (ni igel in nič ne boli) in v nekaj sekundah se na zaslonu izpišejo vrednosti. V primeru slabega počutja (glavobol, bruhanje….) je nasičenost krvi s kisikom in višina srčnega utripa lahko pomemben podatek pri postavitvi diagnoze.

Kako deluje pulzni oksimeter?

Pulzni oksimeter ne uporablja igel za dostop do naše krvi. Naprava kot ščipalka objame konico prsta. Curek svetlobe posveti skozi kri v našem prstu in izmeri svetlobno absorbcijo v hemoglobinu v vaši krvi. Na ta način lahko natančno izmeri nasičenost kisika v naši krvi in pulz.

Pulzni oksimeter je majhna in lahka naprstna naprava za merjenje nasičenosti kisika v krvi (saturacije hemoglobina) in srčnega utripa. Podatki so pregledno prikazani na osvetljenem, barvnem LCD zaslonu. 

Oksimeter je majhen, lahek in enostaven za uporabo. Nudi nam točen rezultat merjenja že v nekaj sekundah. Po osmih sekundah po opravljanju meritev (če ni več prsta v merilnem delu) se samodejno izklopi. Ima funkcijo alarma pred popolno izpraznitvijo baterije. Njegova prednost je tudi nizka poraba energije, zmogljivost baterije je več kot 100 ur neprekinjenega delovanja.

Zakaj naj sladkorni bolnik-diabetik redno uporablja pulzni oksimeter?

Sladkorni bolniki se pogosto slabo počutijo. Sladkorna bolezen je pogosto povezana z drugimi boleznimi, predvsem srčnimi in pljučnimi, zato je pogosta meritev nasičenosti krvi s kisikom in višine srčnega utripa zelo dobrodošla.

Na osnovi meritev lahko potrdimo ali zavržemo sum na neko bolezensko stanje. Tako lahko hitro ukrepajo in se s svojim zdravnikom lažje dogovorijo za vrsto terapije-zdravljenja. Uporaba pulznega oksimetra je zelo priporočljiva, saj lahko z meritvami dobimo hitre odgovore na vprašanja-probleme, ki tarejo sladkornega bolnika. Pulzni oksimeter ni namenjen samo sladkornim bolniko. Sodoben način življenja nas vodi tako, da je smiselno in potrebno, da ga uporabljajo vsi člani družine. Pulzni oksimeter spada v vsako družino.

Tehnični podatki

 • Območje meritve nasičenosti kisika SpO2: 35 % do 100 %,
 • Natančnost meritve: ± 2 % v območju od 70 % do 99 %,
 • Območje meritve srčnega utripa od 30 do 250 udarcev/min,
 • Natančnost meritve srčnega utripa: ± 2 utripa na minuto,
 • Napajanje: 2 x 1,5 V alkalna baterija – tip AAA (priložene)
 • Temperaturno območje delovanja 5-40 stopinj Celzija,
 • Dimenzije: 57 × 34 × 31 mm

Sladkorna bolezen, diabetes, povišana vrednost krvnega sladkorja- glukoze, utrujenost, pomanjkanje kisika, pulzni oksimeter.

 

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Utrujenost, pomanjkanje kisika v krvi – Oksimeter”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja